27.05.2022.

18:58

Foto:

Magazin

IZGUBILI KORNJAČU, PA JE PRONAŠLI NA TAVANU POSLE 30 GODINA! Životinja se hranila larvama termita, a EVO kako izgleda! (FOTO)

Naime, 1982. godine, kada je Almeidina mama imala samo 8 godina, njena kornjača Manuela je nestala. U to vreme, Manuelina porodica je pretpostavila da je kornjača odlutala od kuće i da je više nikada neće videti. 

Međutim, desilo se nešto neverovatno!

2013. godine, Almeidin deda je preminuo, a njena porodica se okupila u kući njene mame kako bi se dogovorila oko podele imovine. Almeidin deda je iza sebe ostavio pretrpan tavan, a kako je soba bila očišćena i njegove stvari su se išle na sortiranje, neko je primetio nešto čudno. Tamo je, u kutiji starog drvenog zvučnika, bila kornjača koju su prepoznali.

Za divno čudo, kornjača je nekako uspela da preživi tri decenije zarobljena u skladištu. Preživljavala je,pretpostavljaju, hraneći se larvama termita u prepunoj prostoriji.


Skoro 10 godina nakon što je pronađena i 40 godina nakon nestanka, Manuela nikada bolje nije izgledala. Mada, kasnije je utvrđeno da se radi o mužjaku kornjače, sada se zove Manuel.

Almeida se od tada brine o njemu.

- Manuel se odlično snalazi. Mnogo je porastao - rekla je Almeida i nastavila:

- Dovela sam ga da živi sa mnom jer ga mnogo volim. -

Almeida kaže da i dalje dobija mnogo pitanja o Manuelu i njegovom otkriću nakon toliko godina u potkrovlju, od kojih je na mnoga teško odgovoriti s obzirom na njegovu neverovatnu sposobnost da preživi u takvim okolnostima. Ali jedno je jasno - on nikada nije nestao iz srca Almeidine mame.

- Ona ga posećuje svake nedelje - rekla je Almeida.

- Ona ga hrani, mazi i ljubi. On je deo naše porodice. On je jedan od nas - završava priču Natali De Almeida, prenosi thedodo.com. 

BONUS VIDEO: