20.06.2022.

13:01

Foto:

Magazin

DEPILIRAJTE se KAO KLEOPATRA! Slatka pasta otklanja i najmanje dlačice!

Egipatska depilacija pogodna je za osobe s osetljivom kožom jer ne izaziva crvenilo i iritaciju, preporučuje se i za depilaciju ostetljive kože lica i prepona, kao i kod osoba koje imaju proširene vene, psorijazu ili ekcem, naravno uz konsultacije sa dermatologom. Ukoliko imate iskustva s uraslim dlačicama, obradovaće vas činjenica da ova depilacija i taj problem u potpunosti rešava. Šećerna pasta uklanja i vrlo male dlačice (od tri milimetara),  što je još jedna velika prednost, a rezultati obično traju 4-6 nedelja.

Informer

Pasta od šećera i limuna 

Kako napraviti pastu?

Trakice umesto kuglice

Ukoliko u prvom pokušaju ne uspete da dobijete pastu od koje ćete moći da napravite kuglicu, isecite pamučne trakice, pastu drvenim štapićem nanesite na željeno područje, prekrijte trakama, te brzo i jako potegnite u smeru rasta dlačica.

Sastojci:

2 šolje šećera

četvrtina šolje vode

četvrtina šolje soka od limuna

kašičica meda

Priprema: Na laganoj vatri rastopite šećer. Dok je smesa još gusta dodajte limun i vodu. Kuvajte na najmanjoj temperaturi dok ne dobijete crvenkasto zlatnu boju (otprilike 5-10 minuta). Mešajte dok pena ne nestane i sipajte u staklenu ili keramičku posudu.

Kako se koristi? 

Pustite da se smesa ohladi, ali ne previše. Uzmite šećernu pastu veličine manjeg oraha i rukama oblikujte kuglicu. Potom pastu razvlačite prstima dok ne dobije oblik žvake. Nanesite rukom na željeno područje u smeru suprotnom od prirodnog rasta dlačica. Nanos paste otklanjajte malo po malo energičnim pokretima u smeru rasta dlačica. Istu pastu ponovo oblikujte u kuglicu i nanesite na novo područje.

Informer

Efekti traju 4-6 nedelja

Ukoliko je pasta previše tvrda, razradite je prstima ili posudu stavite u toplu vodu na nekoliko minuta, a ukoliko je previše mekana, ohladite je. Za idealne rezultate, koža mora da bude čista i suva, a ne smeju se prethodno koristiti nikakvi losioni ili kreme za telo. Njih koristite nakon depilacije.