04.07.2022.

17:53

Foto:

Magazin

Olakšajte sebi život! SPREJ za zaštitu od KOMARACA od 3 SASTOJKA napravite sami!

Situacija postaje ozbiljna onog trenutka kada se čovek oseća kao da ima sopstvenog komarca koji ga prati i koristi kao 'špajz', ali, srećom, postoje razna sredstva za odbijanje komaraca, kao i razni recepti za izradu kućnog repelenta.

Recept za kućni repelent 

Donosimo vam recept za kućni repelent za koji je potrebno samo tri sastojka, koje vrlo verovatno, zapravo sigurno već imate kod kuće.

Treba vam: jestivo ulje, 9-procentno sirće, šampon.

Informer

Birajte 9-procentno sirće

Priprema: Pomešajte sve sastojke u jednakoj razmeri dok ne dobijete belu penu. Sipajte mešavinu u bočicu sa raspršivačem i slobodno se naprskajte.

Druga opcija je da ovu mešavinu staviti u činijice i na mesta u kući na kojima boravite. Mešavina je delotvorna jer sirće odbija komarce, šampon prikriva nepriajtni miris sirćeta, a ulje je baza svake kreme i spreja za telo.

Još neke ideje

* Banana - odlična je za vašu kožu, a komarcima neverovatno odbojna. Uz to što će vas držati sitim, iskoristite koru banane s kojom ćete namazati kožu i oterati komarce.

Informer

Komarci ne podnose neven, lavandu, banane...

* U prostoru u kojem boravite možete koristiti aromatične lampice ili mirisne štapiće koji će svojim mirisom odbiti komarce. Ulja ili štapići koje koristite treba da budu s mirisom citronele, cimeta, ruzmarina, limunske trave, lavande ili čajevca.

* Ako posadite neven ili lavandu dobićete i odličnu zaštitu protiv komaraca. Neven i lavanda ispuštaju mirise koji odbijaju komarce, ali i druge leteće napasti, a krema od nevena pomaže da se smiri koža nakon uboda insekata.