Autor: Informer.rs

19.07.2022.

11:00

Foto: Pixabay

Magazin

CVEĆE U DŽINSU! Iskoristite stare farmerke i napravite korisne stvari za kuću

 Evo nekoliko predloga kako starom džinsu možete da nađete novu svrhu. Probudite maštu i uz krojački alat iznenadite ukućane ili prijatelje, jer ovi predmeti mogu da budu i lep poklon.

SAKSIJE ZA CVEĆE

Oparajte nogavice, pa po platnu iscrtajte oblik saksije. Ostavite otvor, a strane zašijte. Ukoliko želite da vam saksije vise, od ostatka džinsa isecite jednu traku. Koncem je zašijte sa obe strane. Saksiju stavite u držač i okačite na željeno mesto. Ukoliko želite da vam saksija stoji na stolu, nema potrebe da zašivate ručke, samo je "obucite".

OTIRAČ ZA CIPELE

Od nekoliko starih farmerica možete napraviti i otirač za cipele. Različite vrste teksas materijala izrežite u obliku romboida, kvadrata, trake ili neki drugi po vašoj želji. Samo je potrebno da svaki taj komad materijala zašijete jedan za drugi, a onda njime obložite stari otirač.

Informer

Dekoracija

PODMETAČI

Napravite podmetače za tanjire, čaše, šolje, bokale... Rašijte nogavice i izrežite oblik kvadrat ili kruga. "Podmetač" možete i da porubite, a možete i da ga ostavite s resama.

JASTUČNICE

Za jastučnice iskoristite zadnji deo farmerki, baš gde su džepovi. Sve odšijte i preko tog materijala stavite jastuk da biste uzeli pravu meru za jastučnicu. Makazama isecite željene dimenzije. Isecite malo više, jer morate da vodite računa o tome da posle ušivanja jastuk treba da stane u jastučnicu. Zašijte sve krajeve. Ubacite jastuk, pa zašijte i gornji deo.

BONUS VIDEO: