20.07.2022.

10:19

Foto: printscreen

Magazin

Dženifer Lopez je nosila "NEŠTO STARO" na svom venčanju, a evo šta zapravo predstavlja ova tradicija!

Dženifer Lopez i Ben Aflek su nesumnjivo glavna tema ovih dana, s obzirom na to da su u Las Vegasu izgovorili sudbonosno "da", u intimnoj ceremoniji na kojoj je prisustvovalo tek nekoliko prijatelja i članova porodice.

Dženifer je detalje o venčanju podelila u biltenu "On the JLo" (podsetite se na linku OVDE), kada je otkrila i da je nosila dve venčanice, od kojih je jedna čipkano delo "Zuhair Murada", dok je durga navodno već godinama u njenom posedstvu, a bila je deo kostimografije u jednom od filmova, gde je Dženifer glumila.

Glumica (i pevačica) nije otkrila o kom filmu je reč, mada su mnogi spekulisali da se radi o "Planer venčanja".

Na ovaj način je Dženifer ispoštovala i tradiciju nošenja "nečeg starog" na venčanju, a postoji i određeni razlog zašto se ovaj običaj održava kroz decenije.

Nekada je "nešto staro" bio siguran način da se odagnaju "zle oči" i zaštite buduća deca koju bi par mogao imati. Ali, u ne tako arhaičnom značenju, "nešto staro" predstavlja i kontinuitet. Savremeni parovi koriste ovo kao priliku da nose sentimentalni komad nakita ili odevni predmet, koji ih seća na nešto lepo i sa tim emocijama žele da stupe u brak. Često roditelji nevesti daruju neki komad nakita koji ima veliku porodičnu vrednost.

Mnogi smatraju da je ljubavna priča Dženifer i Ben dostojna jednog romantičnog filma, s obzirom na to da su nakon skoro 20 godina obnovili njihovu ljubav i krunisali je brakom.

I sama Dženifer je očigledno zaljubljena u njihovu priču: 

- Ljubav je lepa. Ljubav je ljubazna. I ispostavilo se da je ljubav strpljiva. Dvadeset godina strpljenja. Upravo ono što smo želeli - napisala je u biltenu. 

BONUS VIDEO:

Tagovi:
ljubav Venčanje zanimljivosti Dženifer Lopez svadba Ben Aflek venčanica magazin nešto staro