Autor: Informer.rs

12.08.2022.

11:04

Foto: Printscreen You Tube Miss Universe

Magazin

SUPER! Na Mis univerzuma dogodine mogu i udate žene i majke

- Mis univerzuma je spreman da dozvoli majkama i suprugama da se ravnopravno takmiče. Naša organizacija ide u korak s vremenom i uklanja stara pravila da bi dala više slobode ženama koje se takmiče - rekao je Džoš Jugen iz grupe "Jugen" i direktor manifestacije Mis univerzuma za sajt "Nacional".

Od početka ovog takmičenja, 1952. godine, majke i žene su smatrane neprikladnim kandidatkinjama u trci za najlepšu ženu na planeti, što je, kako se komentariše, bilo degradirajuće.

Informer

Harnaz Sandu, aktuelna mis univerzuma

- Promena u pravilima takmičenja za mis univerzuma nesumnjivo će promeniti ovu manifestaciju. Bez obzira na to da li će se takmičiti ili ne, sve žene će imati koristi jer će se na neki način normalizovati shvatanje ženske lepote bez ograničenja - piše "Nacional".

Zasad još nije poznato da li će i starosna granica za kandidatkinje biti promenjena. Podsetimo, pravo na takmičenje za mis univerzuma imale su devojke koje imaju najmanje 18, a najviše 28 godina. Prošle godine titulu najlepše na svetu ponela je Harnaz Sandu (21) iz Indije.