27.08.2022.

21:39

Foto: Youtube Printscreen/Skavlan

Magazin

NIJE SAMO PRINC HARI! OVA švedska princeza se odrekla KRALJEVSKOG ŽIVOTA - deca joj ne znaju da su "plave krvi"! (FOTO/VIDEO)

Opšte je poznato da se princ Hari odrekao engleske kraljevske titule i da sa svojom suprugom Megan Markl živi bez opterećenja. Međutim, on nije jedini koji se odlučio za "običan život".

Isto to je uradila i švedska princeza.  

Švedska princeza Madlen je najmlađe dete kralja Karla XVI Gustafa i kraljice Silvije. Ima pet godina stariju sestru, prestolonaslednicu Viktoriju, i brata, princa Karla Filipa, rođenog 1979. godine. 

Odluka da se udalji od kraljevskih obaveza, nastupila je nakon "slomljenog srca". Madlen se tokom sedam godina zabavljala sa švedskim advokatom Jonasom Bergstromom. Oni su se čak verili 2009. godine i planirali da se venčaju godinu dana kasnije. Međutim, ceremonija je odložena, a kao izgovor su uzeli drugo kraljevsko venčanje - njena sestra Viktorija se 2010. godine udala za Daniela Vestlinga. Ipak, čak i pre sestrinog venčanja, stvari su krenule nizbrdo. U aprilu iste godine su i zvanično objavili da venčanja neće ni biti. Suočena sa glasinama o Jonasovom neverstvu, Madlen je rešila da prekine veridbu.

S obzirom na to da su mediji bili maksimalno usmereni na njihovu situaciju, Madlen je dosadilo da je konstantno prate novinari i paparaci, pa je odlučila da na neko vreme ode u Ameriku, gde joj se život u potpunosti promenio.

U Njujorku, gde je radila u organizaciji, upoznala je Kristofera O'Nila. Njih su upoznali zajednički prijatelji, brzo su se zaljubili, a interesantno je da Kristofer nije ni znao da je ona princeza.

Kristofer je rođen u Londonu, ali je celu bankarsku karijeru vodio iz Amerike. Par se venčao 2013. godine, a Kristofer je odbio da primi kraljevsku titulu.

Uprkos tome što je rođen bogat i išao u elitne škole, on prezire raskošan život noblesa, dok je princeza ubrzo uvidela da zapravo želi da ima "normalan" život.

Nakon venčanja, nastavili su da žive u Americi, a prvu ćerku su dobili u Njujorku. Porodica se potom, 2016. godine preselila u London, gde su živeli tri godine i gde su u međuvremenu dobili još dvoje dece.

Danas, porodica živi na Floridi, gde sudeći po princezi imaju standardnu rutinu:

- Vodim decu u školu, pa sina na fudbalski trening, a ćerku na balet. Obroke jedemo kao porodica i gledamo filmove, dok jedemo kokice - istakla je princeza u jednom intervjuu.

Pridružuje se kraljevskoj porodici samo u specijalnim prilikama. 

Madlen još uvek nije rekla deci da su "plave krvi". Ona smatra da deca imaju pravo na "normalno" detinjstvo.

- Oni žive u svom balonu i misle da su poput svih drugih. Mislim da će, kad dođe vreme, postavljati pitanja i tada ću morati da im kažem, ali za sada mogu da žive u svom malom balonu, u svom malom svetu, bez titula - rekla je princeza jednom prilikom. 

BONUS VIDEO:

Tagovi:
zanimljivosti Kraljevska porodica magazin princeza presto švedska princeza švedska princeza Madlen