Autor: Informer.rs

01.09.2022.

08:04

Foto:

Magazin

CEO SVET JE JUČE ODAO POČAST NAJPOZNATIJOJ PRINCEZI! Četvrt veka od odlaska Ledi Di

Popularna Ledi Di, koju su zbog neposrednosti u komunikaciji i humanosti zvali i "narodna princeza", poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu, tačno godinu dana posle zvaničnog razvoda od princa Čarlsa.

U nesreći je stradao i Dodi el Fajed, njen verenik i egipatski biznismen, a i danas, posle četvrt veka, okolnosti pod kojima je došlo do nesreće obavijeni su velom tajne i nagađanjima da li je za nesreću kriv pijani vozač koji je želeo da utekne paparacima, da li su upletene tajne službe, da li je princeza tada bila u drugom stanju.

Hiljade ljudi ostavile su juče cveće kraj Spomenika plamenu slobode u Parizu, replike baklje Kipa slobode, koja je postala nezvanični spomenik princezi u francuskoj prestonici.

Njeni sinovi, Vilijam i Hari, kako su saopštili njihovi portparoli, obeležili su pomen privatno, u krugu porodice. Prošlog jula, povodom obeležavanja 60. rođendana Ledi Di, zajedno su otkrili njenu statuu u prirodnoj veličini u vrtu Kenzingtonske palate, u kojoj je princeza živela posle razvoda od princa Čarlsa.

Džoš O'Konor i Ema Korin kao Čarls i Dajana u seriji


Peta sezone serije "Kruna", koja prati život kraljice Elizabete i njene porodice, biće emitovana putem platforme Netfliks do kraja godine. Serija, čiji je autor Piter Morgan, već nekoliko godina jedna je od najpopularnijih i ovenčana je sa čak 11 najvećih nagrada za TV ostvarenja. Kako prenose britanski tabloidi, i sama kraljica Elizabeta II voli da je gleda.

Izvori bliski kraljevskoj porodici preneli su štampi "da kraljicu posebno zanima kako su je kreatori serije portretisali". Publika širom sveta u sledećoj sezoni očekuje rasplet bračne krize princa Čarlsa i princeze Dajane, koja je i u ovom ostvarenju bacila u senku i svog muža i njegovu majku.