Autor: Informer.rs

28.09.2022.

20:30

Foto: pexels.com

Magazin

MODA KOJA INSPIRIŠE SVE GENERACIJE! Modna kuća Balestra predstavlja novi tim i novu kolekciju u Beogradu

Nastao pod okriljem kuće "Renato Balestra" čuvenog kreatora i velikog prijatelja Srbije, danas ovaj brend vode isključivo žene.

Ćerke osnivača, Fabijana i Federika Balestra, sada su na čelu ove istorijske modne kuće, a njegova unuka Sofija Bertoli Balestra rukovodi istraživanjem, dizajnom i identitetom brenda.

Uz kreativni tim mladih dizajnera spajaju prošlost i budućnost, prate novi duh vremena i oslanjaju se na zanatstvo koje je suština njihovih kolekcija od samih početaka 1959. godine. Ljubitelji mode u Beogradu imaće priliku da vide novu kolekciju večeras u italijanskoj ambasadi u Beogradu.

- "Balestra" je snaga, smelost i ponos. Ovo je povratak lepoti i slobodi u kreativnosti koje su oduvek bile istinski pokretači naše kuće, ali s pogledom u budućnost - kaže Federika Balestra, a Sofija Bertoli Balestra dodaje da je ime "Balestra" sinonim za kreativnost.

- Mi nastavljamo da menjamo, istražujemo i želimo da inspirišemo novu generaciju uz naš optimizam i glamur - kaže ona.

Brend "Balestra" već je postao jedan od vodećih modnih brendova u Italiji, a već je favorit brojnih poznatih dama, poput glumice Džesike Henvik, pevačice Belinde i drugih. Moderne linije modela, ali i omiljena Balestrina plava boja glavno su obeležje ove kolekcije.

bonus video: