Autor: Informer.rs

01.11.2022.

11:41

Foto: Printscreen You TubeRoyal Caribbean Blog

Magazin

NAJVEĆI KRUZER NA SVETU KREĆE SA FLORIDE! Kompanija "Rojal Karibijen" sprema spektakl za početak 2024. godine (VIDEO)

Američki mediji javljaju da će uskoro biti završen i u potpunosti opremljen krstareći brod "Ikona mora" (Icon of the Seas), najveći kruzer u istoriji.

Reč je o brodu koji će performansama i sadržajima oboriti sve dosadašnje rekorde. Pomorska lepotica, kako su je nazvali u Americi, može da primi čak 7.600 putnika, kao i 2.350 članova posade. Težak je čak 250.800 tona, dugačak 365 metara, što je za tri metra duže od kruzera "Čudo mora", koji će barem do pomenutog datuma držati svetski rekord po gabaritu. "Icon of the Seas" ima i 2.805 kabina i organizovan je za boravak porodica koje, primećeno je, najviše traže ovakav odmor.

Na vrhu kruzera je "Akvadom", zabavni park prepun tobogana, bazena i ležaljki za sunčanje. Tokom dana će biti orijentisan ka okeanu, a u večernjim satima biće pretvoren u centar za provod i zabavu. Na raspolaganju je mnoštvo restorana i barova, a ceo brod je opremljen najsavremenijim tehnologijama.

Izvršni direktor "Rojal Karibijena" Džejson Liberti kaže da je novi kruzer nešto dosad neviđeno u ovoj branši.

- Od trenutka kada posetioci uđu na kruzer, sve je smišljeno da bi se gosti odmorili i u potpunosti uživali. Ovde nema i ne sme da bude dosade - rekao je Liberti.

bonus video: