Autor: Informer.rs

02.11.2022.

11:15

Foto: Printscreen You Tube Shambi Diaries

Magazin

RAJSKI VRT U SRCU PUSTINJE! Da li ste znali i za ovo čudo u Dubaiju? (VIDEO)

Ova "čudesna" bašta, kao što joj ime kaže, nalazi se u delu grada koji se zove El Barša Saut, otvorena je pre devet godina, a svake sezone dekorateri je obogaćuju različitim skulpturama.

Od prvog dana postala je omiljena i izuzetno popularna lokacija za ljubitelje prirode, ali i zaljubljene koji žele da izgovore sudbonosno da u okruženju nalik raju. Ovde se mogu videti ogromne cvetne piramide, ali i niz kuća koje čine ceo jedan komšiluk prekriven cvećem.

Informer

Rajski vrt

U bašti se nalazi i najveći cvetni aranžman na svetu, replika aviona "emirejts erbas A380", načinjena od više od 500.000 cvetova i biljaka.

Maštoviti dizajni krase svaki kutak ove bašte - od gigantskih saksija iz kojih se preliva na stotine cvetova, do vetrenjača i raznih građevina.

Ginisov rekord

Dubai mirakl garden upisan je 2016. u Ginisovu knjigu rekorda zbog najveće skulpture napravljene od cveća, replike aviona "emirejts erbas A380". 

Da bi omogućili cveću da raste, u ovoj bašti je instaliran sistem navodnjavanja koji koristi otpadnu vodu, tako da nijedna kap nije bačena, a dnevno se potroši oko 700.000 litara.

bonus video: