Autor: Informer.rs

04.11.2022.

11:41

Foto:

Magazin

MONOPOL ZA LJUBITELJE VINA! Čuvena društvena igra upoznaje nas sa vinogradima Kalifornije

Među imanjima i lokalitetima predstavljenim u novoj verziji igre u kojoj se igrači bore za finansijski uspeh nalaze se Sent Helena, Kalistoga i Jontvil, neke od najpoznatijih kalifornijskih vinogradarskih oblasti.

Tu je i "Baunti hanter", poznata vinska trgovačka kuća, sa istoimenim barom u centru Nape, a najskuplji lokalitet u igri, to jest onaj koji igraču donosi najviše novca ako na njemu ima figurice - u ovoj verziji nije vinarija niti vinograd, već statua Grejp krašer (muljač grožđa), turistička atrakcija u Napi.

Informer

Monopol

Kroz igru se možete "prošetati" ovim bogatim krajem Kalifornije i upoznati njegove vinarije "Frenk femili", "Berindžer", "Sterling"...

Kreatori ovog novog izdanja "monopola" (Monopoly Napa Valley) iz kuće "Top Tramps" kažu da im je bilo potrebno nekoliko meseci da na tablu prenesu ovu regiju i nadaju se da će u igri uživati i domaćini i turisti. Pre Kalifornije, pre nekoliko godina izradili su "monopol" s različitim vinskim regionima Francuske, a Burgundija u toj verziji ima počasno mesto. Cena američkog kompleta je 39,95 dolara.

bonus video: