23.11.2022.

20:44

Foto:

Magazin

MISLITE DA STE LENJI? Lajfkouč ističe da verovatno NISTE! Zapravo ste PARALIZOVANI sa brojem ŽELJA - evo ŠTA to znači!

Ko zna koliko puta su vam rekli ili ste možda čak i sami pomislili da ste lenji i jednostavno ne možete ništa u tom trenutku da uratite.

Međutim, šta ako stvari baš i nisu toliko crno bele?

Lajfkouč Srđan Bogićević ističe da mnogi veruju da jesu lenji, ali da zapravo i nisu:

- Iako je tačno da postoje neki ljudi koji su zaista lenji, istina je da većina nije. Vi zaista niste lenji, već ste samo paralizovani sa ogromnim brojem želja i ciljeva koje imate. 

Drugim rečima, vaš mozak želi milion stvari odjednom, čineći vas kompletno nepokretnim da uradite bilo šta. Vaš mozak želi svašta nešto, a telo ne može to da isprati, jer nemate jasnoću, niti pravac.

Jako je važno zastati ponekad, staviti fokus i pažnju na "ovde i sada" i zaustaviti taj krug od milion želja u isto vreme. Morate naučiti da se fokusirate na jednu stvar u jedno vreme.

Zato izaberite jednu stvar koju jako želite i sav fokus i pažnju usmerite na to. Gde god da usmerite pažnju, na to će vam ići energija. I kada se fokusirate na jednu stvar, tada će se i vaše telo pokrenuti, jer sada ima pravac u kojem treba da ide. 

Ostvarivanje namera najviše zavisi od vaše sposobnosti da zadržite fokus dovoljno dugo na tome što želite - navodi Srđan i otkriva kako zapravo da se pokrenete:

Informer

posao

PROTOKOL DA SE POKRENETE KA NAMERI:

  • Prvi korak je da od svih želja i namera, izaberete jednu, koja vam je najveći prioritet u ovoj sezoni vašeg života. 
  • Zatim kreirajte plan o tome šta je sve potrebno da se uradi, kako bi se ta namera ostvarila. Podelite plan na nekoliko delova, kako bi se akcija odvijala po etapama.
  • Kreirajte strategije koje su vam potrebne da bi to ostvarili.
  • Proučite resurse koje posedujete kao i konekcije koje vam mogu omogućiti da budete korak bliže toj nameri. 
  • Odlučite da već danas preduzmete makar najmanju moguću akciju i nagradite svoj trud i napor, subjektivno pred spavanje.
  • Svako veče napišite plan za sutra.
  • Svako jutro postavite nameru šta želite od svog dana.
  • Kada naiđe ideja, pokreni se i preduzmi akciju.

BONUS VIDEO: