27.11.2022.

12:47

Foto: Freepik.com

Magazin

Možete vi to sami! DIZAJNERSKI TRIKOVI uz koje će SVAKI dom izgledati LUKSUZNO!

Jasno je da nemamo svi oko za detalje i uređenje enterijera, ali zato imamo osnovne savete stručnjaka koji se time bave.

Dužina zavesa

Ako se odlučite za duge zavese, stavite ih tako da lagano dodiruju pod. Postavite ih gotovo do plafona, a ne iznad prozora pa će soba izgledati više. Kod šivanja zavesa obavezno materijal prethodno operite da vidite koliko će se skupiti i skratiti.

Informer

Pojedine zidove ili delove zidova možete da akcentujete drugačijom bojom

Boja zidova

Ako želite boju koja će odgovarati uz svaki tip nameštaja i uređenja, a ne volite bele zidove, odaberite nijansu između sive i bež boje. Budući da je neutralna, odgovaraće svim ostalim bojama.

Rasveta

Sa plafonjerama i lusterima nemate puno izbora oko postavljanja, ali manje lampe i rasvetu za atmosferu postavite u visini očiju. To je najbolja visina pod kojom će sve izgledati dobro, a pored toga dodajte još i koju stonu lampu iz dekorativnih i praktičnih razloga.

Informer

Ogledala nisu rezervisana samo za kupatilo

Ogledala

Njih je takođe najbolje postaviti u visini očiju, a osim dekorativnog razloga, ogledala su odlična za tamnije prostore jer reflektuju svetlost, pa će soba izgledati prozračnije.

Postavljanje tepiha

Tepih može odlično povezati nameštaj u prostoriji i zaokružiti sve u jednu celinu. Kod postavljanja tepiha u dnevnom boravku, važno je da bude malo veći od širine troseda ili sedeće garniture.

Informer

Ako imate mesta, odmaknite sofu od zida

Razmeštaj nameštaja

Za veliki dnevni boravak ne morate nužno nameštaj stavljati uza zidove. Iskoristite ga da odelite razne celine poput one za rad i odmor.