28.11.2022.

20:30

Foto: printscreen instagram/ivykitetheaussie

Magazin

Za njena DELA postoji LISTA ČEKANJA! Ova ženka australijskog ovčara je prava UMETNICA! (Video)

Lisa Kajt je pre 10 godina dovela kući štene australijskog ovčara Ajvi i iz iskustva je znala da će nečim nečim morati da zaokupi pažnju svom radnom psu. Nakon što je ju je naučila da donosi piće iz mini frižidera i stavlja novčiće u kasicu prasicu, jedan prijatelj joj je predložio da pokuša da je obuči da slika. Kako se pokazalo, Ajvi kao da je bila rođena sa četkicom.

- Mogli biste da pomislite da je hodala po Mesecu, koliko sam bila uzbuđena kada je naslikala svoj prvi rad - kaže penzionisana medicinska sestra, koja podstiče Ajvi da slika jednom nedeljno uz nagradice u vidu granula i poslastica od barene piletine, prenosi People.

Lisa je pre mnogo godina počela da je trenira tako što je stavljala štafelaj na pod i ohrabrivala Ajvi da koristi prilagođenu četku za crtanje akvarela. Kuca je na kraju završila sa perivim dečijim bojama. 

- Brinula sam se da će ovo pretvoriti pravi haos - kaže Lisa i dodaje da sada koristi akril za svoje šarene kreacije.

Ubrzo nakon što je napravila Instagram profil za Ajvi, primila je bezbroj poruka od pratilaca sa pitanjem kako mogu da kupe njena umetnička dela. 

- Ljudi iz celog sveta ih kupuju, prodaju se na skoro svim kontinentima - kaže Lisa i napominje da su čak imali i listu čekanja.

Slike se prodaju po ceni od 50-500 dolara, a sav honorar odlazi u humaniratne svrhe

- Jako sam ponosna na nju, ona je dar. I srećna je - poručuje Lisa.