Autor: Informer.rs

02.12.2022.

15:14

Foto:

Magazin

KNJIGE KOJE ĆE VAM PROMENITI ŽIVOT! Vreme je da krenete na DUHOVNO putovanje!

1."Zašto se niste ubili" Viktor Frankl

Ovo je knjiga o životu, a ne o smrti, kao što bi se moglo zaključiti iz naslova. Ona svedoči o tome da život ima smisao u svim okolnostima. Napisana je 1945. godine, za samo devet dana, iz duše. Govori o ličnim iskustvima jednog logoraša, predubokim da bi bila lažna. Njen autor jedan koji je preživeo logor Viktor Frankl ne samo da je  poznati psihijatar, praktičar i predavač na brojnim univerzitetima širom sveta, već i naučnik koji je ušao u istoriju psihijatrije kao osnivač jednog savremenog psihoterapijskog pravca – logoterapije, koji je ovde približen i običnom čitaocu.

2."Razgovori sa Bogom 1" Nil Donald Volš

Zamislite da možete postaviti Bogu najzagonetnija pitanja o postojanju, veri, životu i smrti, dobru i zlu. Zamislite da vam Bog ponudi jasne, svima razumljive odgovore. To se dogodilo Nilu Donaldu Volšu, a može se dogoditi i vama… "Razgovori s Bogom 1" započeli su neveroatnu seriju knjiga koja sadrži odgovore koji će promeniti vas, vaš život i vaš pogled na druga bića.

Informer

Čitanje

3."Kurs o čudima" Alen Koen

Najbolji savremeni pisani vodič na našem putu kući koji postoji je "Kurs o čudima". Knjiga govori o tome da je jedino mesto na koje želimo da odemo naš unutrašnji mir, a da sve što nije u skladu sa tim predstavlja samo odlaganje puta ka sreći i isceljenju.

Ljudski um je tako programiran da govori kako želi mir, sreću i radost, a onda ide i kupuje kuće i automobile koji donose račune, dugove i stres. Poruka knjige može da se sažme u jedan stav: U svakom trenutku, svakoga dana, izaberi snagu svoje volje i izaberi mir. Ako to mozeš da uradiš, postaćeš slobodan.

4."Veronika je odlučila da umre" Paolo Koeljo

Inspirisan događajima iz piščevog života, roman "Veronika je odlučila da umre" problematizuje pitanje ludila i slavi pojedince koji se ne uklapaju u obrasce koje društvo smatra normalnim. Izuzetan i nesvakidašnji portret mlade žene koja se našla na raskršću između očajanja i oslobođenja; poetična i nesputana oda svakome danu u životu kao novoj mogućnosti koja se čoveku nudi.