15.12.2022.

15:04

Foto:

Magazin

SVAKA DOMAĆICA OVO MORA DA ZNA! Evo kako da BRZO OMEKŠATE PUTER - uštedećete dragoceno vreme!

Pečenje je nauka, a jedna od najčešćih grešaka koje ljudi prave kada pokušavaju da ispeku svoju omiljenu tortu ili kolačić je upotreba putera koji je previše hladan ili previše otopljen. Umesto toga, korišćenje omekšanog putera na sobnoj temperaturi je ključ uspeha za većinu ovih recepata.

U savršenom svetu, svi bismo imali vremena da stavimo puter sat ili dva pre vremena da omekša prirodno, ali "savršeno" nije uvek praktično, kada nam stvarni život stane na put. Zbog toga vam može dobro doći znanje kako brzo omekšati puter.

Narendajte puter

Pokušaj da omekšate hladnu kocku putera, može biti izazov ako je cela, ali razbijanje na manje komade, pomoći će puteru da prirodno omekša. Možete brže da ga omekšate tako što ćete ga iseći na manje kockice, ili možete uzeti rende za sir i narendati ga. 

Ako ćete koristiti rende za sir, preporučujemo vam da koristite veću stranu, sa krupnijim, a ne malim rupicama, jer će se puter samo zaglaviti ako su premale.

Informer

puter

Razvaljajte puter

Za drugi način, sve što vam treba je puter, dva lista voštanog papira i oklagija. Puter stavite između dva sloja voštanog papira i razvaljajte ga pomoću oklagije. Ovo će mu dati mnogo mekšu teksturu, koja je lakša za upotrebu.

Zagrejte puter u mikrotalasnoj (bez da ga otopite)

Ukoliko ste baš u škripcu s vremenom, puter možete omekšati i u mikrotalasnoj rerni. Iako ovo nije idealno, jer se na taj način lako topi, potrebno je da ga polako odmrznete u mikrotalasnoj. Pošto Sve što treba jeste da koristite opciju za odmrzavanje od najviše 5 sekundi. Na taj način možete bolje da kontrolišete koliko se brzo topi, prenosi eatthis.com.

BONUS VIDEO: