Autor: Informer.rs

13.01.2023.

08:58

Foto: Reuters

Magazin

BRED PIT PRAVI VINA, VAJA I KREIRA! Slavni glumac rešio da napusti Holivud

Priče da napušta film počele su nedavno, kada je prodao 60 odsto svoje produkcijske kompanije vredne 300 miliona dolara i posle 59. rođendana koji je proslavio u Meksiku u društvu nove devojke dizajnerke nakita Ines de Ramon (30).

Izvor poznatog sajta "Pejdž siks", koji se bavi poznatima, kaže da Bred Pit želi da živi u miru sa novom devojkom i da se odmori od Holivuda.

- Razmišlja da se preseli u Francusku. Hteo bi da se bavi vinogradom, umetnošću i pravljenjem nameštaja... Kaže da želi da živi u miru - naveo je izvor.

Osim što je glumac i dobitnik Oskara kao glumac i producent, Bred Pit je pokazao interesovanje za mnoge druge poslove, a videlo se da je imao i uspeha, i radi biznisa, a i iz zabave.

Informer

Bred Pit

S obzirom na to da planira preseljenje u Francusku, vinarija "Šato Miraval" na jugu Francuske bila bi mu prvo odredište. Bredova velika strast su vina, zbog čega je i kupio vinariju sa bivšom suprugom Anđelinom Džoli. Onu su sada na sudu jer je ona bez njegovog znanja prodala svoju polovinu, ali glumca to ne sprečava da i dalje bude posvećen vinariji. Već se oprobao u proizvodnji roze vina, koja su često u raznim izborima bila najbolje ocenjena u svojoj kategoriji. Pre tri godine lansirao je i roze šampanjac, mešavinu zrelih grozdova šardone i mlade sorte pino noar.

Pored vina, Bred je prošlog septembra lansirao i liniju kozmetike za muškarce i žene. Razvio ju je u saradnji sa porodicom Perin, koja mu pomaže i u proizvodnji vina. Bred je, kako je govorio, želeo liniju kozmetike sa suptilnim mirisom jer ga najviše nervira kada neko koristi proizvode koji napadno mirišu.

Septembar je bio sjajan mesec za Breda Pita, koji je tada otkrio svetu i da je skulptor. On je u muzeju u Finskoj dobio priliku da izloži čak devet svojih skulptura, a otkrio je i kako se zainteresovao za ovu granu umetnosti.

- Sve je počelo na početku epidemije koronavirusa. Pitao sam se šta da radim rukama i naučio ovaj zanat - našalio se Bred.

Jedno vreme je učio o grafičkom dizajnu, koautor je knjige o arhitekturi, a sa prijateljicom je prošle godine kreirao i košulje!