Autor: Informer.rs

20.01.2023.

18:15

Foto: Printscreen Youtube/ Guinness World Records

Magazin

NAJVIŠA ŽENA NA SVETU JE PONOSNA ŠTO NOSI SVETSKI REKORD! Teško se kreće, ali održava pozitivan stav (VIDEO)(FOTO)

 Oduševljena je svojom visinom i želi da inspiriše ljude. Rumejsa je rođena sa veoma retkim 'Viverovim' sindromom, zbog kojeg kosti ne prestaju da rastu.

- Rođena sam sa izuzetnom fizičkom posebnošću i želim da me što više prepoznaju i slave, nadajući se da ću inspirisati i ohrabriti druge sa vidljivim razlikama da urade istu stvar i budu to što jesu - prenosi Daily Star.

Rumejsa trenutno drži pet Ginisovih rekorda: najveća ženska ruka, najduži ženski prst, najduža ženska leđa i ranije je bila najviša živa tinejdžerka.

- Biti tako visok ima i neverovatne i strašne strane u isto vreme, može da vas učini višestrukim svetskim rekorderom i da ste vezani za invalidska kolica - rekla je ona i dodala:

- Ja sam jedan od onih ljudi koji se fokusiraju na pozitivne strane i iz njih izvlače maksimum. To me čini ludo jedinstvenim i volim to. Osim toga, moja visina je prednost kada idem na koncert ili u bioskop – zaključila je ona.

Rumejsa teško samostalno hoda i može da koristi hodalicu, pa se zbog praktičnosti odlučuje za invalidska kolica. Njene profilne fotografije pokazuju da je čak i u sedećem položaju viša od mnogih svojih prijatelja i kolega.

U detinjstvu je morala da se podvrgne raznim operacijama, kao i psihoterapiji.