23.01.2023.

14:17

Foto: Pixabay

Magazin

ŠTO SI IH RAĐALA DA TI IH DRUGI ČUVAJU? Korisnik jednog sajta pokrenuo burnu raspravu o neodgovornosti novopečenih mama!

Na jednom sajtu koji se bavi objavljivanjem ispovesti, neko je podelio svoje mišljenje o roditeljstvu, tačnije ostavljanju dece na čuvanje.

Reklo bi se da se ovde se akcenat stavlja na neodgovornost roditelja, tačnije majke, koja dozvoljava da takoreći neko drugi odgaja i čuva dete

- Ne mogu da razumem majke koje malu decu, a i veću ostavljaju da im ih drugi čuvaju po ceo dan i noć. Ja sam za da ih neko pričuva nekoliko sati ili pola dana kad porast, ali po ceo vikend ili tako nešto ne. Što si ih rađala da ti ih drugi čuvaju - glasi mišljenje ove osobe, za koju se kroz pisanje ne može odrediti da li je muško ili žensko.

Ipak, komentari koje je osoba dobila su bili raznoliki:

- Daleko od toga da treba pljuvati i osuđivati, ali ekstremnu sebičnost ne treba normalizovati. Da, roditeljima treba odmor, ali nije u redu svoju decu non stop ostavljati nekome, dok ti ideš okolo i ispunjavaš svoje potrebe. Deci trebaju i majka i otac i ako niste u stanju većinu vremena da provodite sa decom, jer vas to smara i bitniji su vam hobiji, kafenisanja sa prijateljima svaki dan, nemojte da ih rađate. Nije u redu prema deci.

Informer

čuvanje dece

- Ja znam za slučaj da su mama i tata otišli na odmor od 20 dana i ostavili svoju bebu staru 4 meseca, babi na čuvanje. Mislim ok, treba mami i tati odmor, ali meni nije normalno da si od svoje bebe odvojen tako dugo, pogotovo majka, za koju je beba najviše vezana dok je tako mala. Malo se ide tu u krajnost, pojedini roditelji su strašno sebični, a na prvom mestu bi trebalo da im bude dete.

- A očeve iste te dece možeš da razumeš!

- Budite srećni da ima ko da čuva. Nemam još decu, ali plašim se jednog dana, kad bude ko će da ih pričuva kad bude trebalo. Majka mi umrla, otac daleko u drugom gradu, babe i dede stari, ko zna da li će i doživeti unuče. Da li ću imati svekrvu i kakvu, pitanje je sad. Nije mi baš svejedno.

- Meni je to zadovoljstvo. Nismo svi isti.

- Ti izgleda nemaš decu!

- A šta će biti mom detetu s mojim roditeljima?

- Tebe očigledno niko nije čuvao i nisu te naučili da gledaš svoja posla.

Šta vi mislite o ovome?

BONUS VIDEO: