Autor: Informer.rs

01.02.2023.

11:50

Foto: Pixabay

Magazin

TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA! Ovo stavljaju u bubanj veš mašine i oduševljene su posle pranja

Svi znamo koliko često pranje veša može da nam zada glavobolju, jer se dešava da neki komad garderobe pusti boju i uništi sve ostale stvari. Takođe, događa se da sa određenog komada spadaju dlačice, koje se zalepe na druge stvari. Zbog toga, neke domaćice su na društvenim mrežama podelile zanimljiv trik koji će nam olakšati ovaj posao. 

Informer

U bubanj od veš mašine su stavile predmet koji sigurno niste očekivali - vlažne maramice. Rezultat je iznanađujuć i ostavio ih je bez teksta. Maramice su poput magneta sakupljale sve dlačice, mrve i ostale nečistoće sa odeće.

Bitno je naglasiti, da pre nego što ubacite maramice proverite da li se lako cepaju, kako se to ne bi dogodilo tokom pranja veša. Ukoliko su dovoljno čvrste, bez razmišljanja ih ubacite.

Takođe, skreću pažnju da u bubanj ne ubacujete više od tri maramice, jer je to sasvim dovoljna količina da se pokupi sva nečistoća iz mašine koja može da opere sedam kilogarama veša.

Ako vam se ne dopada miris, onda bi bilo najbolje da kupujete one koje nisu parfimisane. Ili jednostavno maramice pre ubacivanja u bubanj možete da potopite u omekšivač koji inače koristite.

Informer

BONUS SAVET:

U mašinu za sušenje veša ubacite dve, tri loptice napravljene od alufolije, jer ća vam odeća mnogo bolje izgledati.