22.03.2023.

17:30

Foto:

Magazin

8 JEDNOMINUTNIH ŠMINKERSKIH TRIKOVA KOJI ĆE VAM UČINITI ŽIVOT LAKŠIM! Ovo su instant saveti koje izvlačimo iz rukava samo za vas!

Uvek imajte na umu da je manje više, a u ostatku teksta možete da pročitate instant brze ideje kako da vaše šminkanje bude daleko lakše.

1) Koristite tečni puder

Pomešajte puder sa kremom koju koristite svaki dan i samim tim imaćete dodatnu hidrataciju, a manje pudera koji je pun masnoće.

2) Stavite hajlajer da biste istakli oči

Hajlajter stavite u ugao oka i na sredinu kapka. Poslvetljivanjem ćete da dobijete efekat "većeg oka", tako da u brzom, rutinskom šminkanju, možete da preskočite senke.
 

3) Koristite glicerinski sapun za obrve

Četkanje obrva može vam pomoći da dobijete prirodnu gustinu, za razliku od klasičnog iscrtavanja obrva. Vlakna četkice protrljajte o komad sapuna da biste stvorili talog nalik gelu.

Informer

 

4) Odvojite vreme da uvijete trepavice

Može potrajati samo deset sekundi, ali većina ljudi preskoči korak uvijanja. Većina šminkera predlaže da prislonite uvijač tik uz koren trepavice, pritisnite četiri do šest puta i to je sve. Kada su trepavice uvijene koristite manje maskare, što vam daje prirodniji izgled.

5) Koristite olovke za obrve da napunite usne

Za pune usne koje izgledaju prirodno, možete koristiti olovke za obrve koje imaju pepeljastu ili sivu boju umesto olovke za usne da biste stvorili veliku dubinu. Uvek na sredinu usana stavite svetliji ruž da dubina zaista dođe do izražaja.

6) Ne zaboravite rumenilo

Uvek nanosite kremasto rumenilo, a zatim nanesite puder na jabučice obraza da biste osvetlili i probudili lice u trenu.

Informer

 

7) Prikrijte svako crvenilo u blizini nosa

Korišćenje korektora oko nozdrva zaista će učiniti da izgledate svežije i svetlije, a neki profesionalci kažu da je to hak koji menja igru i koji će učiniti da izgledate spremnije za fotografije, čak i ako niste primenili korektor nigde drugde.

8) Koristite sprej za fiksiranje

Tradicionalno, sprejevi za fiksiranje se koriste kao poslednji korak kako bi šminka duže ostala na licu, međutim probajte da nanesete fiksator pre pudera - to će učiniti da pore postanu manje vidljive i dobićete odraz "ogledala".