Autor: Informer.rs

29.03.2023.

14:26

Foto: Printscreen You Tube C à vous

Magazin

POZNATI DIZAJNER CIPELA PRELAZI U UGOSTITELJE! Lubuten otvara hotel, a ovako izgleda UNUTRA (FOTO)

Hotel nazvan "Vermeljo", što u prevodu s portugalskog znači "crveno", na neki način je i po Lubutenovom priznanju omaž upravo đonovima čuvenih cipela koje su ga proslavile. 

Prvih dana aprila hotel otvara svoja vrata, a kako prenosi portugalska štampa, ovo je tek početak ugostiteljske ere velikog Lubutena. Planira da otvori još tri objekta.

Budući da voli da putuje i da skoro u svakom mestu koje mu se dopadne otvara i radionicu, Lubuten je krajem 80-ih godina prošlog veka zavoleo ovaj kraj Portugalije.

Nekoliko godina kasnije odlučio je da kupi sebi kuću baš u tom mestu, a pre četiri godine kupio je i staro zdanje koje je sada, uz pomoć prijatelja i gradonačelnika Melidesa, pretvorio u hotel. 

Lubuten je angažovao svoju dugogodišnju prijateljicu, arhitektu Madalenu Kahado za dizajn hotela. Enterijer je kombinacija drvenih podova, mozaika rađenih po meri i ručno oslikanih murala, uz predivne severnoafričke i evropske komade nameštaja.

Hotel ima samo 13 soba, ali je svaka od njih priča za sebe i po bojama i neobičnom nameštaju. Predivna bašta je delo Lubutenovog prijatelja, pejzažnog arhitekte Luija Beneša, a glavni kuvar je Portugalac David Abreu, bivši zaposleni hotela "Four Seasons" u Lisabonu.