Autor: Informer.rs

30.03.2023.

12:16

Foto: Pixabay

Magazin

PROLEĆE U PATIKAMA! Kako poznate dame nose najpopularniju obuću? (FOTO)

Patike su i danas omiljena obuća među ženama, a prema rečima stručnjaka za prognozu trendova, ovog proleća najtraženiji se retro modeli sportskih brendova koji su bili popularni 80-ih, bele jednostavne patike i one futurističkog dizajna.

- Udobne i prilagodljive svakom stilu, u patikama možemo da provedemo ceo dan! Lako ih uklapamo sa odevnim predmetima i izgledamo sveže, moderno - kaže Kendal Bejker, urednica modnih i bjuti trendova u "Trendalyticsu".

Model "adidas samba" 1949. godine dizajnirao je osnivač "Adidasa" Adolf Adi Dasler, kao obuću za fudbalere specijalizovanu za klizave površine. Tokom prethodne godine bez sumnje je osvojio modni svet. Sudeći po popularnosti među influenserkama i poznatim devojkama poput Bele Hadid i Kendal Džener, njihova popularnost i dalje raste.

- Trenutno beleže skok od 318 odsto u pretraživanjima u odnosu na prošlu godinu - kaže Bejker.
Nose se i uz suknje, haljine, široke pantalone, farmerke, ali i uz odela!

Dobre stare "starke" svih boja poslužiće vam za hiljadu kombinacija. Čak i ako nemate neki par "od pre sto godina", isplati se da ih kupite.

Bela boja patika svih varijanti dolazi u obzir i za ovu sezonu. Retro, platnene patike biće posebno hit na leto.

Ali, prema njenim rečima, svakako se isplati obratiti pažnju na "asiks".

Debeli đonovi, kaiševi ili neki drugi detalji, kombinacije boja odlike su tzv. futurističkih modela patika. Zahvaljujući koloritu lako su uklopive i uz haljine i romantične suknje.