Autor: Informer.rs

29.04.2023.

17:05

Foto: Pixabay

Magazin

BUDITE OPREZNI! Ovi gradovi u Evropi su raj za džeparoše i noćna mora za turiste!

Evropa je prepuna turističkih destinacija koje svake godine privlače milione posetilaca iz celog sveta. Barselona, Rim, Pariz, Prag, Amsterdam i Atina su samo neka od mesta u Evropi koja su poznata po džeparošima koji vrebaju turiste na svakom koraku. Međutim, postoje i manje poznata mesta koja su jednako opasna.

Informer

Barselona

Prema podacima Evropske unije, najopasnija destinacija u Evropi po pitanju krađa je italijanski grad Napoli. Napoli je poznat kao grad u kojem su turisti često žrtve džeparenja, krađa i drugih oblika kriminala. Druga destinacija koja se ističe po broju krađa je španski grad Barselona, poznat po turističkim atrakcijama kao što su Sagrada Familija, Park Guel i Las Ramblas.

Rim, glavni grad Italije, takođe je poznat po velikom broju krađa i džeparenja. Turističke atrakcije kao što su Koloseum, Fontana di Trevi i Španski trg su mesta gde džeparoši često vrše svoje krađe.

Prag, glavni grad Češke Republike, takođe se smatra rizičnom destinacijom za turiste. Džeparoši su posebno aktivni na Karlovom mostu i Starom gradu.

Međutim, postoje i manje poznate destinacije koje su takođe rizične. Na primer, grad Split u Hrvatskoj privlači veliki broj turista svake godine, ali je takođe poznat po džeparenju. Slično tome, Bukurešt, glavni grad Rumunije, ima visok broj krađa i džeparenja.

Informer

Savet za turiste je da budu oprezni, ne nose velike količine novca i vredne predmete sa sobom, i da ne ostavljaju svoje stvari nepažljivo na javnim mestima. Takođe, preporučuje se korišćenje novčanika sa skrivenim džepovima i torbi sa čvrstim kopčama kako bi se smanjio rizik od krađe.