Autor: Informer.rs

11.05.2023.

16:00

Foto: Shutterstock

Magazin

TRENDOVI U ŠMINKANJU KOJI IZLAZE IZ MODE! Pozdravite se sa veštračkim trepavicama i jakom šminkom

Trend nazvan - manje je više - poručuje da na neke kozmetičke tretmane i proizvode treba da zaboravite! 

Najpre, zaboravite na konturisanje lica koje čini da ono deluje savršeno i - neprirodno, posebno u dnevnim varijantama. U modi je čist mejkap, minimalna količina pudera i rumenila, bez ikakvih dodataka. 

Preterano naglašavanje obrva je takođe iza nas. Za prirodan izgled koji podmlađuje preporučuje se blago oblikovanje, izbegavanje preteranog seckanja i bojenja obrva u previše tamne nijanse. U ovoj sezoni obrve deluju paperjasto, a njihova boja je u skladu sa bojom tena, kose i očiju.

Informer

Prirodan izgled 

I ombre, tehnika bojenja kose, koja omogućava braon-plave prelaze i zanimljive kontraste više nije popularna. Ove godine frizeri preporučuju jednu nijansu kose, a poželjne su tamnije nijanse. 

Kada su trepavice u pitanju, in su one od modernijih materijala, ali kraće i ređe. Zaboravite na prenaglašene trepavice!

Zaboravite i na preterano potamnjivane lica i tela kremama za samopotamnjivanje. Kozmetički proizvod ranije veoma korišćen, danas se koristi umereno. Prirodni koncept koji dominira  podrazumeva minimalnu upotrebu - krema za samopotamnjivanje može poslužiti samo da bi korigovala sitne nepravilnosti.