14.05.2023.

23:20

Foto:

Magazin

LUCKASTA VEROVANJA O TRUDNOĆI! Konac tera duhove i ostale nebuloze širom sveta!

Dodirivanje trudničkog stomaka je tako negde uobičajeno, dok je na drugom mestu zabranjeno. Otkrijte najpoznatija trudnička praznoverja iz celog sveta.

Indija

U ovoj zemlji mnoge žene veruju kako je za nerođeno dete najopasnije pomračenje sunca. Njihove majke ili svekrve tada navlače tamne zavese kako zraci ne bi doprli do trudnice i naudile bebi. Veruje se da pomračenje može da izazove telesna oštećenja kod deteta.

Rusija

Prema ruskom verovanju komplimenti upućeni novorođenčetu su zapravo lažni, a onaj ko ih izgovara želi da naudi detetu. Zbog toga žene na dečiji krevetac stavljaju zihernadle ili vezuju crveni konac kojima teraju zlo. Time žele da spreče moguće bolesti. Slično rade i trudnice tokom blaženog stanja.

Informer

U Libiji nije poželjno dodirivati trudnički stomak

Libija

U Libiji nije poželjno dodirivati trudnički stomak. Trudnice veruju u zle duhove i boje se da će im oni ukrasti bebu iz materice.

Kina

Trudnice u Kini ne idu na saharane jer se boje negativne energije, ali ako to nikako ne mogu da izbegnu onda oko stomaka vezuju crvenu traku koja štiti bebu. Takođe, drže se podalje od venčanja jer se boje da će mladoj ukrasti svu sreću.

Bugarska

U Bugarskoj žene skrivaju trudnoću prva tri meseca kako na sebe ne bi navukle zle duhove. Jedini ko zna za prinovu je njihov partner.

Informer

U Bugarskoj do četrvtog meseca za trudnoću znaju samo majka i njen partner 

SAD i Australija

U ovim zemljama je uvreženo mišljenje da gorušica u trudnoći znači da će dete imati gustu kosu. Ove bapske priče nije potvrdila nijedna studija.

Etiopija

U severnim delovima zemlje trudnice su često odbijale da rode van svog doma zbog straha da se neće vratiti. U klinički centar su se najčešće odvodile na nosilima, a prema verovanju kad jednom odeš na nosilima više se nikad nećeš vratiti.