Autor: Informer.rs

20.05.2023.

16:10

Foto: freepik

Magazin

OVO SU NAJLEPŠI PSI NA SVETU Otkrijte da li je vaš ljubimac među njima

Svaki pas je lep na svoj način, bio on mešanac ili čistokrvan, a svakom je vlasniku njegov ljubimac najlepši. Ipak, prema mišljenju kinoloških stručnjaka, postoje najlepši psi na svetu. Ovo su neki od njih. 

Dalmatinac

Dalmatinci, prepoznatljivi po svojim crnim tačkama, spadaju u grupu vrlo inteligentnih pasa. Dobroćudni su i razigrani, zaštitnički nastrojeni prema vlasnicima. Dalmatinci vole društvo, kao i da provode vreme u blizini ljudi.   

Akita

Ova vrsta pasa je veoma umiljata i odana svojim vlasnicima. Nisu mnogo visoki, ali su jaki, brzi i okretni. Poznati su i po tome što retko laju. Izuzetno su inteligentni i hrabri, a njihov karakter odlikuje se neustrašivošću i hiperaktivnošću.

Pomeranac

Reč je o psu tipa špic, koji je u nekim zemljama poznat i kao patuljasti špic. Krzneni kućni ljubimac ima prekrasnu dlaku i njušku. Prijateljski je nastrojen, pametan i vrlo energičan.

Mops

Ovom psu je teško odoleti. Mops važi za jednog od  najslađih i najsimpatičnijih pasa. On je prava maza, ali i veoma aktivan i razigran.  

Samojed

Ime ovog psa potiče od naziva plemena nastanjenog u severnoj Rusiji i Sibiru. Samojedi deluju kao da se stalno smeju, a imaju gusto belo krzno. Veoma su odani i prijateljski nastrojeni, posebno prema deci.

Ši cu

Ši-cu, poreklom sa Tibeta, bio je omiljeni pas kineskih vladara. Odgajan je kao pas za druženje i razonodu. Danas je ovaj mali pas idealan kućni ljubimac, koji se veoma lako navikava na nove vlasnike. Posebno voli decu i društvo drugih pasa.

Maltezer

Ljupki maltezeri imaju meku, dugu, belu i svilenkastu dlaku, crnu njuškicu i duboke crne oči, koje se kriju ispod šiški. Zaigrani i hrabri maltezeri su odani zaštitnici, koji posebno vole decu.