Autor: Informer.rs

26.05.2023.

09:00

Foto: Avanture duha

Magazin

VELIČANSTVENI SVET SREDNJEVEKOVNE SRBIJE! "Vitezovi i legende" u Smederevskoj tvrđavi - škola mačevanja za najmlađe posetioce

Festival "Vitezovi i Legende" će oživeti duh i tradiciju srednjeg veka u autentičnom prostoru Smederevske tvrđave, koja predstavlja poslednju srpsku srednjovekovnu prestonicu i verno prikazuje ambijent tog vremena.

Viteške borbe i turnir u mačevanju

Posetioci će imati priliku da uživaju u raznim aktivnostima tokom festivala, uključujući viteške borbe bohurt sporta, srednjovekovni turnir u mačevanju i streličarstvu, kao i posete starim zanatskim radionicama i bazaru rukotvorina.

Za najmlađe posetioce biće organizovana mala škola mačevanja i streličarstva, gde će moći da nauče osnove ovih veština.

Sjaj srednjevekovnog dvora

Osim toga, posetioci će moći da uživaju u sjaju srednjovekovnog dvora kroz slikarske radionice i izložbe, kao i kroz škole kaligrafije, heraldike i dvorskog plesa. Takođe će imati priliku da se upoznaju sa vitezovima i saznaju više o oružju, oklopima i zanatima poput kovačkog, tkačkog i kožarskog.

Festival "Vitezovi i Legende" pruža jedinstvenu priliku da se zaroni u bogatu srednjovekovnu kulturu i istoriju, te da se doživi atmosfera tog vremena u prelepom okruženju Smederevske tvrđave.