25.05.2023.

16:15

Foto: Shutterstock

Magazin

OVAKO SE PRAVILNO ZALIVA CVEĆE Baštovan otkrio trikove zbog kojih će vam biljke duže trajati (VIDEO)

 

Iako možda nekome ko se do sada nije susretao sa gajenjem biljaka može zvučati trivijalno, zapravo postoje određene cake zbog kojih će vam cveće bolje uspevati.

Baštovan po imenu Majkl je svoj TikTok nalog posvetio upravo davanju raznih saveta, kako bi pomogao ljudima da uspešnije gaje biljke.

U jednom od svojih snimaka, objasnio je da postoji zapravo ispravan način kada je zalivanje u pitanju:

- Biljke ne bi trebalo da zalivate odozgo, već od korena i trebalo bi da ih zalivate ujutru ili uveče - rekao je on u svom videu.

S obzirom na to da mnogi ljudi, pa i on sam, koristi crevo za zalivanje, kao i dodatak za isto, poznatiji kao "pištolj za crevo", savetovao je na koji način se ispravno koristi.

Kako ovaj dodatak ima više različitih opcija za prskanje vode iz creva, svaka od njih ima posebnu namenu. Pa tako, snažan mlaz nikako nije namenjen za zalivnje biljaka, već za čišćenje, na primer betona ili automobila. S druge strane, raspršujući mlaz je za nežno zalivanje sadnica. Za kraj, ovaj baštovan je savetovao da nikako ne zaboravite da namotate crevo, jer zbog visokih temperatura voda u njemu može brzo da se zagreje.

Kako je on to objasnio, pogledajte u snimku sa početka teksta.