Autor: Informer.rs

27.05.2023.

19:00

Foto:

Magazin

KAKO IZGLEDATI MLAĐE? Pokušajte da usvojite pet dragocenih navika

Poznato je da način života, ishrana i nega mogu pozitivno da utiču na izgled kože. Posebno su dragocene određene navike koje će vam pomoći da zgledate mlado i sveže, bez obzira na to koliko godina imate.

Pet zlatnih navika koje će vas podmladiti su:

1. Pravilna nega kože

Najpre,potebno je odabrati kremu koja vam odgovara, kao i sredstvo za čišćenje. Danas je na tržištu mnogo krema koje dobro deluju na kožu, ali potrebno je da nađete onu koja prija vašem tipu kože.

Odaberite i dermatologa koji će proceniti vaš tip kože, te odrediti koji proizvodi za negu su vam potrebni.  

2. Koristite kreme koje štite od sunca

Dejstvo sunca i UVA zračenja na kožu je višestruko štetno. Osim što uzrokuje prevremeno starenje, sunce može ugroziti i zdravlje kože. Danas je veoma rasprostranjen problem fleka na koži nakon preteranog izlaganja suncu bez zaštite.

Dakle, koristite kreme sa zaštitnim faktorom uvek, i ne preterujte sa sunčanjem.

Informer

UV krema

3. Nemojte zanemariti čišćenje

Nijedna krema za lice neće delovati ako koža nije čista. Korisni sastojci iz kreme neće delovati ako je površina vaše kože puna prljavštine, ostataka šminke i mrtvih ćelija.

Zbog toga je neophodno uklanjanje šminke ujutru i uveče, kao i povremeni piling - uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože.

4. Budite oprezni sa šminkom

Lice će izgledati umorno i starije ako koristite tešku šminku. Zato izbegavajte mnogo slojeva pudera i previše senki za oči. Birajte kvalitetne, lagane pudere i kvalitetnu šminku za oči. 

Proizvodi glatke teksture neće naglasiti bore i sačuvaće vaš ten.

5. Negujte prirodne obrve

Izgledaćete mlađe i ako ne čupate obrve previše. Tanke obrve imaju tendenciju da daju ozbiljan izraz licu. Vodite računa o obliku obrva i pustite ih da rastu.

Trend je da obrve izgledaju prirodno i omalo nepravilno.