29.05.2023.

19:00

Foto: Freepik.com

Magazin

NENAMERNI SABOTERI VAŠE GARDEROBE Da li ste upoznati s njima?

Evo šta vam sve uništava odeću:

Neodgovarajuća vešalica

Vešalice koje nisu prilagođene veličini vaše odeće mogu da izazovu deformaciju na ramenima, ostavljajući tragove i naborane ivice. Bolje je koristiti vešalice sa mekanim presvlakama ili drvene ofingere kako biste očuvali oblik i integritet svoje odeće.

Informer

Izbor vešalica je jako važan

Otkopčano

Zakopčavanje sakoa ili jakne pomaže održavanju njihovog oblika i sprečava savijanje ramena ili izobličenje prednjeg dela. Ovaj jednostavan korak pomaže u očuvanju strukture i estetike ovih komada odeće.

Osveživač je obavezan

Kako biste održali svežinu i sprečili pojavu moljaca u svom ormaru, preporučljivo je koristiti osveživače za odeću ili viseće kesice sa sredstvima protiv moljaca. Osveživači donose prijatan miris vašoj odeći, dok sredstva protiv moljaca održavaju odeću bezbednom od oštećenja.

Ukrivo složeno

Kada slažete pantalone, bitno je da šav bude postavljen vertikalno, prateći prirodni pad noge. Preklapanje pantalona preko šava može da uzrokuje naborane linije, koje je teško ispeglati. Ovo posebno važi za pantalone koje su izrađene od materijala koji se lako gužva, poput svile ili viskoze.

Prašina

Kada ne koristite svoje torbe, preporučljivo je da ih stavite u pamučne vrećice, naravno ako ih ne držite u ormanu. Ovo će pomoći u zaštiti torbi od prašine, ogrebotina i drugih spoljnih faktora koji mogu da oštete materijal  ili boju. Takođe, pamučne vrećice omogućavaju torbama da dišu, sprečavajući zadržavanje vlage.

Informer

Čuvajte gardrobu da bi vam duže trajala

Neprijatni mirisi

Odeća koja zadržava neprijatne mirise može da naruši ukupni miris i svežinu garderobe u ormaru. Ako primetite da je neki komad odeće upio miris duvana, hrane ili nečeg drugog, preporučuje se da ga prvo adekvatno operete ili očistite pre nego što ga vratite u ormar.