05.06.2023.

08:45

Foto: Reuters

Magazin

ĐIĐI JE JELENA, VIN DIZEL JE MARK SINKLER... Ove poznate ličnosti ne koriste svoja PRAVA IMENA (VIDEO)

 

Pojedine poznate ličnosti znate takoreći ceo život po nekom imenu, međutim, ispostavlja se da za mnoge od njih, to i nije ono ime koje su dobili po rođenju. 

Da li zbog bolje zvučnosti, prepoznatljivosti ili nečeg trećeg, neki su se odlučili da u javnosti koriste "lažna" imena. 

- Kad imate neobično ime, to bi moglo čak i da nas oblikuje tako da postanemo kreativniji i otvoreniji - navodi se u istraživanju koje su sproveli psiholog Dejvid Žu sa Državnog univerziteta u Arizoni i njegove kolege.

- Ako detetu date obično ime, ono će možda lakše biti prihvaćeno i omiljeno u društvu na kratke staze. Ali roditelji moraju da nađu načina da pomognu detetu da ceni vlastitu jedinstvenost, možda tako što će mu dati neki poseban nadimak ili često isticati njegove jedinstvene karakteristike - navodi Žu.

Možda su baš zbog potrebe za isticanjem jedinstvenosti, poznate ličnosti poput Điđi Hadid, Vin Dizel, Pol Vesli, Natali Portman, Džejmi Foks i Keti Peri, odlučili da se predstavljaju tim imenima. A koja su njihova prava imena, pogledajte u snimku sa početka teksta.