Autor: Informer.rs

10.08.2023.

12:05

Foto: EPA

Magazin

Borba za milione Pjera Kardena! Ne zna se ko su naslednici, a unuke tvrde da je falsifikovan testament

Unuke Pjera Kardena, Patricija, Lorens, Regina i Mari-Kristin su optužile svog rođaka i sadašnjeg direktora modne kuće Karden, Rodriga Bazilikati Kardena da je na prevaru stekao imovinu svog slavnog ujaka.

Okolnosti nasleđa modnog vizionara Kardena, koji je umro krajem decembra 2020. i nije imao decu, istražila je francuska policija nakon pritužbe koje su podnele dizajnerove unuke.

One su, naime, optužile Rodriga za prevaru i falsifikovanje Kardenovog testamenta. Navele su da postoje opravdane sumnje da je Karden napisao testament iz 2016, u kom je odredio Rodriga kao jedinog naslednika. 

Informer

Rodrigo, koji je navodno radio sa svojim slavnim ujakom skoro 25 godina, kao predsednik izvoza kompanije je rekao:

Pjer Karden je, inače, ostavio iza sebe veliko bogatstvo. Ono uključuje i kompaniju i filijale, mnoge licence i robne marke, kao i  kuće u Parizu i gradu Vaukluzu.

Informer

Procena je da se imovina kuće Pjer Karden procenjuje između 750 i 800 miliona evra.

U jednoj od pritužbi unuke dovode u pitanje uslove pod kojima je Basilikati-Karden preuzeo upravljanje imanjem svog ujaka..Njihove sumnje odnose se  i na ispravnost ugovora o prenosu akcija koje je potpisala njihova baka Đovana Karden, nekoliko dana pre smrti u  martu 2000.