Autor: Informer.rs

11.08.2023.

18:00

Foto: AP PHOTO

Magazin

Znate li na koliko se procenjuje bogatstvo Dženifer Aniston?

Dženifer Aniston publika obožava još iz vremena kada je igrala Rejčel Grin u popularnoj seriji "Prijatelji".

Danas pedesetčetvorogodišnja Dženifer Aniston ima iza sebe velike filmske hitove, kao i hit serije. Pored toga, bavi se i proizvodima sa svojim imenom.

Veb sajt Celebrity Net Worth, koji se bavi saznanjem koliko bogatstva ima određena slavna ličnost objavio je da se bogatstvo Dženifer Aniston procenjuje na neverovatnih 320 miliona dolara, a godišnje se povećava za najmanje 30 miliona dolara.

Aniston uvećava svoje bogatstvo i visokim glumačkim honorarima, i sponzorskim ugovorima. 

Tako je Dženifer Aniston zaštitno lice  raznih brendova, kozmetičke linije, jedne avio kompanije... 

Zahvaljujući frizuri koju je proslavila u "Prijateljima", Dženifer Aniston kreirala je i svoj brend LolaVie iza kojeg se kriju najbolji proizvodi za negu kose.

To su proizvodi koji nisu testirani na životinjama, napravljeni su od prirodno dobijenih sastojaka i u njima nećete naći parabene, silikone, sulfate, ftalate ili gluten.

Spekuliše se da zahvaljujući LolaVie proizvodima, Aniston zarađuje 15-20 miliona dolara godišnje.

Iako je snimanje popularnog serijala 'Prijatelji' završeno 2004. godine, honorari od repriza i dalje stižu na račune svih glumaca, uključujući i Dženifer Aniston. Zahvaljujući toj seriji, Dženifer je, uz Lizu Kudrou i Kortni Koks, postala jedna od najplaćenijih televizijskih glumica. 

U poslednjoj sezoni "Prijatelja" Dženifer je zrađivala milion dolara po epizodi. 

Nakon završetka  "Prijatelja" otvorila su joj se mnoga vrata, a porasla je i njena vrednost kada su u pitanju filmske uloge. Na primer, za film "Marli i ja" dobila je 8 miliona dolara, a još 5 miliona za film "Porodica Miler", u kojem je glumila sa Emom Roberts i Džejsonom Sudeikisom.

Kada je reč o nekretninama, Dženifer ih ima nekoliko. Svojim domom smatra vilu u Bel Eru, koju je kupila 2011. za 20,97 miliona dolara. U toj vili održano je njeno intimno venčanje sa bivšim mužem Džastinom Teruom u avgustu 2015. godine.

U septembru 2022. dodala je na svoju listu kuću u mediteranskom stilu u Montecitu, koju je kupila za 14,8 miliona dolara od TV voditeljke Opre Vinfri.

Kuću koju je 2001. godine sa bivšim suprugom Bredom Pitom kupila za 13,1 milion dolara, a koju su kompletno renovirali i dodali teniski teren, bioskop i mermerni pod, prodali su godinu dana nakon razvoda i na njoj zaradili. Cena te kuće bila je neverovatnih 28 miliona dolara.

Dženifer je 2006. godine kupila vilu na Beverli Hilsu za 13,5 miliona dolara, a prodala je pet godina kasnije za 38 miliona dolara.

Jedino na čemu nije zaradila su dva luksuzna stana u Njujorku koje je kupila 2011. za 7,01 milion dolara. Ona ih je posle samo nekoliko meseci dala na prodaju i na tome izgubila pola miliona dolara, pošto je dobila samo 6,5 miliona.