05.09.2023.

20:00

Foto: printscreen Twitter

Magazin

(TEST) Da li radite ono za šta ste rođeni? Pronađite svoju idelanu profesiju među oblicima

Ovaj psiho-test s geometrijskim oblicima smislila je doktor nauka Suzan Delindžer i često se primenjuje u američkim korporacijama. Metoda oblika, na kojoj se test temelji, idealna je za prepoznavanje vlastitih kvaliteta, ali i mana koje nas u poslu sprečavaju da budemo zadovoljni i postignemo cilj.

Da biste otkrili da li ste pronašli pravo životno zanimanje ili ono koje će vam odgovarati u budućnosti, pažljivo pogledajte oblike i izaberite onaj za koji mislite da vas najbolje predstavlja kao osobu, a potom ređajte od najviše do najmanje privlačnog.

Informer

 

1. KRUG

Najvažniji su vam dobri međuljudski odnosi, tj. da su oni koji vas okružuju srećni. Saosećajni ste i imate razumevanja. Ipak, mane poput sklonosti pričanja o drugima, neodlučnosti, lenjosti i samooptuživanja često vas izjedaju i ne dopuštaju da nađete mir i postignete uspeh.

Idealni poslovi: gluma, marketing, istoričar, domaćica, ljudski resursi, učitelj, ugostitelj, pisac...

Informer

 

2. KVADRAT

Naporno radite, razboriti ste i uvek želite da završite ono što ste započeli. Imate strpljenja za sve životne situacije. U poslu detaljišete, što vas usporava, pa teško da ćete dogurati do pozicije šefa. Nikada ne slušate unutrašnji glas, nego ste u stanju da satima analizirate kako da dođete do rešenja.

Idealni poslovi: računovođa, bankarski službenik, programer, građevinski radnik, lekar, inženjer, trgovac, vozač.

Informer

 

3. TROUGAO

Rođeni ste menadžer, lako se usredsređujete na cilj, brzo analizirate situacije i lako učite. U svemu želite da budete u pravu i najteže vam je da priznate grešku. Vaše prednosti su kontrola, kritičnost, inovativnost, preciznost, vizija, ambicija, odlučnost, poštovanje hijerarhije... Na putu prema visoko postavljenim ciljevima ometa vas nestrpljivost.

Idealni poslovi: arhitekta, preduzetnik, dizajner, ekonomista, direktor, advokat, novinar, vojnik, pilot, političar.

Informer

 

4. PRAVOUGAONIK

Pokušavate da uvek sedite na dve stolice. Ne prepoznajete svoje kvalitete i stalno tražite izlaz iz trenutne situacije. Drugi vas vide kao zbunjene i ljude s manjkom samopouzdanja, a vas s druge strane odlikuje radoznalost i hrabrost.

Idealni poslovi: privrednik, animator, trgovac

Informer

 

5. CIK-CAK

Kreativni ste, oslanjate se na maštovitost i ne možete dugo da radite na jednom mestu. Iako imate ideja, teško ih realizujete jer gledate tri koraka unapred i više vas zanimaju mogućnosti nego stvarnost.

Idealni poslovi: umetnik, dizajner enterijera, muzičar, profesor, promoter, stolar.