02.10.2023.

07:56

Foto: pexels.com

Magazin

Regruterka napokon dala odgovor! Evo šta da kažete na razgovoru za posao, kad vas pitaju zašto baš vas treba da zaposle (VIDEO)

Nema sumnje da razgovori za posao mogu da budu veoma naporni i iscrpljujući, a iako se pitanja koja vam poslodavci postavljaju, često ponavljaju, može delovati kao da nema pravog odgovora. 

Jedno od pitanja koje se redovno postavlja jeste i "Zašto bi trebalo baš vas da zaposlimo?" Ukoliko ste do sada odgovarali nešto poput "Zato što ću odlično obavljati taj zadatak", regruterka Emili, koja se bavi pronalaženjem novog poslovnog kadra, ističe da to nije dovoljan odgovor. 

- Pružićete odgovor koji ističe kompaniju, ističe ulogu, ističe vaše ambicije. Zvučaće ovako: "Kada sam video da Gugl zapošljava na poziciji starijeg regrutera, znao sam da moram da se prijavim, jer sam se zaista uskladio sa osnovnim vrednostima vaše kompanije. Kada sam dalje istraživao samu ulogu, znao sam da sam da donosim sve Eksel i veštine prezentacije, koje su bile ključne za poziciju. A kada razmišljam o svom razvoju u karijeri, znam da je Gugl kompanija u kojoj želim da rastem, učim i ulažem u nju, tako da mi se čini da mi se savršeno uklapa - rekla je Emili, ali je dobila i nekoliko komentara poput:

- Treba mi plata bi bio prihvatljiviji odgovor. 

- Zašto moram da molim da bi me neko primio da radim?

- Došlo je do toga da ti je potrebna diploma iz intervjuisanja.

- Recite vi meni zašto bi ja trebalo da radim ovde?