Autor: Informer.rs

28.10.2023.

20:38

Foto: printscreen google

Magazin

Simpsonovi predvideli sukob na Kosovu i Metohiji?! Još jedna teorija zavere ili je nešto drugo u pitanju?

Simpsonovi su, navodno, predvideli rat na KiM na jesen, na osnovu epizode u kojoj se pojavljuje plakat filma o "Openhajmeru" koji je bio jedan od najgledanijih u 2023. godini i projekcije filma pod nazivom "Kosovska jesen" koji aludira na sukobe u Banjskoj.

Informer

U jednoj epizodi porodica Simpson odlazi u bioskop na projekciju filma  „Kosovska jesen”, jedne poznate albanske rediteljke. Film na albanskom jeziku govori o narodu na Kosovu i Metohiji koji je u ratu, a teoretičari zavere su u ovome videli sukob na KiM tokom ove jeseni, jer se u bioskopu nalazi i poster za film "Openhajmer" koji je bio hit 2023. godine kada se i desio sukob.

Informer

 

U epizodi porodica Simpson pred projekciju filma razgleda plakate za filmove uključujući i jedan za naslovom „Openhajmerov lift”. A to je posebno interesantno što se u bioskopima u epizodi Simpsonovih daje film o „ocu atomske bombe” Robertu Openhajmeru u isto vreme kad i "Kosovska jesen".

Informer

 

Najzanimljivije od svega je što je ova epizoda emitovana pre skoro 20 godina, tačnije 15. maja 2005. godine. Teoretičari zavere uglavnom polaze od tvrdnje da je kreator serije Met Groning visokopozicionirani mason, tj. „vladar iz senke” i da zato ima uvid u buduća dešavanja u svetu. Da li je ovo slučajnost ili opravdana teorija zavere, procenite sami...