Autor: Informer.rs

26.12.2023.

16:00

Foto: pexels.com

Magazin

Iza oronulog zida pronašao je novčanik star 65 godina! U njemu je bilo nešto neverovatno (VIDEO)

Vlasnik pozorišta odlučio je da pokuša da pronađe vlasnika novčanika, ili bar njegovu porodicu, kako bi vratio pronađeni novčanik pun uspomena.

Tombola kojom bi mogo da se osvoji nov automobil "Ševrolet" iz 1959. godine, bankovne kartice bez magnetne trake, crno-bele porodične fotografije... Sve je to bilo u novčaniku koji je 65 godina ležao zaboravljen iza jednog od zidova kupatila Plaza teatra.

Tokom renoviranja, radnici su otkrili skriveni prostor iza oronulog zida u kupatilu. Kožni novčanik ležao je ispod hrpe prašine. Vlasnik pozorišta Kris Eskobar odlučio je da pronađe vlasnika novčanika.

Informer

 

Dok je gledao sadržaj zaboravljenog novčanika, otkrio je da je nekada pripadao Floju Kalbertu. Uz pomoć njegove supruge pronašli su čitulju njenom mužu Roju Kalbertu, a zatim su naišli na veb stranicu dobrotvornog golf turnira "Culbert Cup". Tako su ušli u trag njenoj ćerki, Tei Čemberlen.

- Bilo je veoma dirljivo. Plima sećanja se vratila i ovaj novčanik je nekako vratio moju mamu - rekla je Tea Čemberlen kada je dobila mamin novčanik.

Čak je pronašla neke od svojih stvari u novčaniku, uključujući karticu osiguranja i lekarsko uverenje.

Tea trenutno ima 71 godinu i imala je 6 godina kada je njena majka Floj izgubila novčanik.

- Drangulije u novčaniku su nesumnjivo bile od njene majke -rekao je Čemberlen.

Tea je jasno mogla da zamisli svoju majku kako se nada da će osvojiti Ševrolet tombolu ili sakriti svoje kartice za kupovinu.