04.01.2024.

08:10

Foto: Instagram/bodystoryteller

Magazin

Ispunjava me erotičnom energijom! Sonja tvrdi da se zaljubila u hrast i otkriva da li imaju intimne odnose

Samoproglašena "ekoseksualka" stavlja svoju ljubav prema prirodi na ekstremni nivo, zaljubivši se u stari hrast i tvrdeći da je ispunjava "erotičnom energijom".

- Osećam erotičnu povezanost s nečim tako velikim i drevnim, kao da je moj ljubavni partner - izjavila je Sonja Semionova (45) o svom neobičnom fetišu. Identifikuje se kao ekoseksualka, osoba koja prirodu doživljava kao romantičnu, senzualnu i privlačnu, često zamišljajući "Zemlju kao svoju ljubavnicu", prenosi NY Post

Vodič za samointimnost i somatska seksualna edukatorka, koja je prošla obuku, razvila je neobičnu naklonost prema biljkama nakon preseljenja na Vankuver u Britanskoj Kolumbiji, zime 2020. godine.

Semionova opisuje kako je razvila romantična osećanja prema velikom hrastu, koji je primetila tokom šetnji prirodom, u vreme karantina. Ističe "prisutnost" i osećaj podrške, koji doživljava s drvetom, naglašavajući da se veza s prirodom ne može uporediti s ljudskim odnosima.

- Prisutnost koju osećam s drvetom je ono što tražim, ali to je fantazija s osobom. Žudela sam za tim naletom erotske energije, koji dolazi kada upoznate novog partnera, a to nije održivo - dodala je.

Semionova pojašnjava da fizički ne ulazi u snošaj sa stablom, već da je njeno erotsko iskustvo ograničeno na njenu maštu. Naglašava da ekoseksualnost ne uključuje bukvalni seks između ljudi i prirode, već predstavlja drugačiji pristup istraživanju erotike. Za nju, posmatranje promena godišnjih doba ima erotsku dimenziju, pri čemu zima označava prelazak iz stanja mirovanja u vitalnost proleća.

Njena romantična privrženost biljkama može izgledati kao neobična sklonost, ali ona tvrdi da je ekoseksualnost već rasprostranjena među mnogim ljudima. Takođe veruje da povezanost s prirodom može doprineti rešavanju ekoloških i klimatskih problema.

- Postoji razlog zašto uživamo u prirodi i planinarenju. Često zanemarujemo da to radimo kako bismo iskusili vitalnost koja proizlazi iz tih stvari, a to je suština erotike. Verujem da bismo imali koristi od simbioze s prirodom - zaključila je Sonja.

Tagovi:
zanimljivosti Zaljubljenost hrast magazin ekoseksualka