Autor: Informer.rs

31.01.2024.

20:42

Foto: Shutterstock

Magazin

Evropa počinje da jede bube! Otvorena nova italijanska fabrika brašna od insekata!

Prva italijanska fabrika brašna od insekata otvorena je u regionu Marke, u centralnoj Italiji, uprkos protivljenju ministra poljoprivrede te države Frančeska Lolobriđide.

Hose Frančesko Ćani, izvršni direktor kompanije Nutrinsekt, rekao je za Ansu da je time "otvoreno novo poglavlje u istoriji prehrambene industrije".

On je takođe pozvao Lolobriđidu, koji teži da zabrani brašno od insekata u Italiji, "da dođe i sam se uveri koliko je zdravo i hranljivo".

U Službenom listu od 29. decembra objavljeno je pravilo kojim se u Italiji dozvoljava brašno napravljeno od cvrčka, larve brašnastog crva i larve male brašnarice.

Informer

 

Prva otvorena italijanska fabrika brašna od insekata postavljena je u istočnom regionu Marke uprkos protivljenju ministra poljoprivrede Frančeska Lolobriđide.

Kompanija Nutrinsekt, sa sedištem u Montekasijanu, u provinciji Makerata, rekla je ANSA-i preko generalnog direktora Hosea Frančeska Cianija da je "otvorena nova stranica u istoriji hrane".

Informer

 
 

Ćani je pozvao ministra, koji je prešao na zabranu brašna od insekata u Italiji, da „dođe i uveri se koliko je to zdravo i hranljivo”.