18.02.2024.

09:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Produžite farmerkama vek trajanja! Samo ako ih perete na ovaj način izgledaće vam ko iz prodavnice

Ovu preporuku podržava i Monik Livenburg, direktorka tehnologije proizvodnje, koja ističe da što manje perete farmerke, to će bolje zadržati izgled, posebno one koje su tamnije boje. Takođe, ona savetuje da farmerke sušite na stalku za sušenje veša, umesto u mašni za sušenje, što ne samo da je bolje, već i štedi energiju.

Pravilno pranje farmerki

Kada konačno dođe vreme da operete farmerke, preporučuje se da se peru naopačke sa rajsferšlusom i dugmetom u struku. Takođe je važno koristiti deterdžent za negu boje i prati ih na 30 stepeni. Monik dodaje da je važno da farmerke nakon pranja ne ostavljate predugo mokre u veš mašini, već da ih odmah izvadite i protresete pre nego što ih stavite na stalak.

Informer

 

Mit o zamrzavanju farmerki

Nedavno je na internetu postojao popularan trik koji je savetovao ljude da stave farmerke u zamrzivač između pranja kako bi produžili život bez pranja, tvrdeći da bi to ubilo sve bakterije na njima. Međutim, Monik objašnjava da je ovo jedan od najvećih mitova i da zapravo zamrzavanje farmerki ne ubija bakterije, niti pomaže na bilo koji način.

Zamrzavanje farmerki je mit i ne ubija bakterije. To ne pomaže ničemu i nije alternativa njihovom pranju - zaključila je Livenburgova.

Imajući na umu ove stručne savete, možda je vreme da preispitamo svoje navike pranja farmerki i isprobamo ove preporuke kako bismo produžili život naših omiljenih farmerki uz očuvanje njihovog izgleda i kvaliteta.