Autor: Informer.rs

08.03.2024.

19:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Neverovatno otkriće u staroj kući! Podigla je daske na podu i zinula od čuda - nije mogla da veruje svojim očima (FOTO)

Medlin Gudvin (26), iz Svindona, u Viltširu u Engleskoj, pronašla je zarđalu metalnu vremensku kutiju ispod svog poda nakon što ju je posetio bivši vlasnik kuće.

Unutar kutije ona je pronašla suvenire iz svih perioda koje je kuća preživela: peni iz 1901. godine, šešir, paketić cigareta, bibliju, novine iz 2007, DVD i pismo koje je napisala jedna od bivših vlasnica kuće.

Uspomena skrivena ispod poda mogla je da ostabne skrivena da se misteriozna žena nije raspitala o kupovini stola koji je Medlin stavila na prodaju preko društvenih mreža. 

- Kada je žena došla da uzme sto, ispričala nam je sve o istoriji kuće - dodala je Medlin.

Rekla je Medlin da je viktorijanska kuća izgrađena 1890. godine i da je ostala u vlasništvu njene porodice   sve dok nije konačno prodata 2007.

- Tada nam je ispričaka o vremenskoj kutiju koju je njena porodica ostavila u temeljima zgrade ispod podnih dasaka -  nastavila je Medlin.

- Njena porodica je dodavala stvari u kutiju sve dok nisu napustili imanje 2007. Nije nam rekla gde je kutija i želela je da je sami pronađemo -dodala je Medlin.

Informer

Tada su Medlin  i njen partner krenuli u lov na vremensku kutiju i pronašli su je ispod treće podne ploče u ormanu ispod stepenica.

Kada su otkrili šta je u kutiji bili su potpuno iznenađeni. Nisu uspeli da pročitaju pismo koje se nalazi u kutji, jer je rukopis bio nečitak, a takođe još nisu otkrili šta je snimljeno na DVD-ju.

Medlin je otkrila da razmišlja o tome koje stvari može da doda vremenskoj kutiji sada kada je njena porodica preuzela dom.

- Još uvek imamo sva originalna viktorijanska vrata na imanju i svaka ima drugačiju kvaku, pa smo razmišljali da jednu od njih dodamo u kutiju - rekla je Medlin.

Ali prvo, Medlin planira da premesti predmete u jaču kutiju kako se ne bi oštetili u budućnosti.