09.04.2024.

16:40

Foto: Shutterstock

Magazin

Otkrijte nove načine za šaranje jaja! Dekupaž, ombre i čipka tehnika ostavljaju bez daha

Osim što na Vaskrs svako gleda da ima pobedničko jaje u tucanju, domaćice nastoje da ih ukrase što zanimljivije. Svake godine smišljaju se novi načini, a neke smo izdvojili da ih ubrzo isprobate.

Dekupaž 

Dekupaž tehnika je vrlo atraktivna. Potrebni su vam: jedno belance, troslojna salveta sa dekoracijom, četkica i kuvana jaja. Pre dekupaža, možete i da ofarbate jaja u jednu boju, a onda troslojnu salvetu razlistajte i odvojte samo jedan sloj, onaj na kome su slike.

Informer

Pre dekupaža, možete i da ofarbate jaja u jednu boju

Svaku sliku isecite što preciznije, pa jaje premažite belancetom na onom mestu gde želite da zalepite sliku. Na to mesto prislonite salvetu i preko nje ponovo utapkajte belance dok se skroz ne zalepi.

Dok je još mokro, trudite se da ga što manje dodirujete da ne biste oštetili sliku. Ostavite jaja da se u potpunosti osuše.

Ombre

Ombre tehnika poznata je frizerima i manikirima, a iskoristite je i za jaja. Odaberite boju prema svojoj želji, pa jedan deo jajeta držite duže u boji da bi bio tamniji.

Informer

Starom, ali celom čipkastom trakom obmotajte jaja

Čipka

Čipkasta jaja dobićete po istom principu kao kada stavite list u čarapu i tako kuvate. Starom, ali celom čipkastom trakom obmotajte jaja, a zatim stavite u boju. Kada uklonite čipku, jaje će dobiti šaru koja predstavlja otisak čipke koju ste odabrali.