Autor: Informer.rs

19.05.2024.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Odmah premestite sat iz ove prostorije - Priziva bedu! Stručnjaci tvrde da nam zato pare beže iz kuće

U mnoštvu različitih feng šui stručnjaka, neki su istakli ključne principe koji su od suštinskog značaja za stvaranje skladnog i harmoničnog doma.

Informer

Sat je "krivac" za nemaštinu

Posebno su upozorili na postavljanje satova u prostorijama poput kuhinje, dnevne sobe ili kancelarije, tvrdeći da to može negativno uticati na naš budžet. Prema njihovom učenju, ovakav raspored satova može simbolično "otkucavati" vreme na poljima kao što su novac, zdravlje i sreća, doprinoseći njihovom nestanku iz naših života.

Savetuju da se satovi ne postavljaju na vidljiva mesta kada ulazimo u kuću, imajući u vidu da njihova suština, merenje vremena, može podsećati na prolaznost i starenje, što može biti nezgodno za feng šui energiju.

Takođe naglašavaju da je važno pažljivo razmisliti o mestu postavljanja novih aparata u kuhinji, poput mikrotalasne pećnice, jer postoji tendencija da ih stavljamo na isto mesto kao prethodne.

Ovo pravilo važi i za ostale tehničke uređaje u kuhinji.

Iako možda deluje kao bezopasna navika, poznavaoci feng šuia upozoravaju da treba posebno obratiti pažnju na poziciju frižidera. Oni ga smatraju simboličnim "sefom za novac", pa ukazuju da postavljanje kuhinjskih vrata ili, još gore, glavnih ulaznih vrata prema frižideru može izazvati odliv bogatstva iz doma.

Prema rečima "Feng shui beginner" izvora, na taj način šaljete univerzumu poruku da niste zainteresovani za zadržavanje novca, te je stoga važno voditi računa o mestu gde se postavlja frižider.