01.06.2024.

23:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Naučnici otkrili koja je idealna dužina muškog polnog organa! Iznenadiće vas, ali ovo je prava mera ženske sreće

Mnogi muškarci često se preispituju i osećaju nesigurno kada je u pitanju veličina polnog organa, ali se postavlja pitanje da li je veličina zaista toliko bitna. 

Nova studija sa Univerziteta u Kentu otkrila je da to nije "razlog za prekid veze". Prema nalazima, muškarci ne treba da se brinu jer je istraživanje otkrilo da "žene ne stavljaju veliki naglasak na veličinu penisa", piše Daily Star.

Informer

 

Istraživači su procenili popularnost 265 seksualnih igračaka, gledajući veličinu, materijal, cenu i ocene. Utvrđeno je da opseg nadmašuje dužinu kada su u pitanju ženske preferencije.

Važnija širina od dužine

"Journal of Sex Research" objavio je da oni koje žene najviše vole imaju "prosečan" obim od 12 cm. Poređenja radi, prosečni penis u erekciji ima opseg od oko 11,6 cm, Druga istraživanja su pokazala da je prosečna veličina penisa oko 13,58 cm širom sveta sveta.

Ali studija je pokazala da je dužina igračke znatno veća od prosečnog penisa, na 17,95 centimetra. 

- Suprotno onome što smo očekivali, nismo našli nikakvu sklonost proizvodima sa realističnim značajem, osim prisutnosti žilaste teksture - piše Journal of SR.

Informer

Ali istraživači su priznali da su se oslanjali na samo jedno prosečno merenje veličine penisa kako bi uporedili svoje nalaze.

- Shvatamo da ova studija sama po sebi možda nije tačna s obzirom na to da mnoge metodološke poteškoće u određivanju prosečne veličine penisa pa je potreban oprez kada se razmatraju predstavljeni rezultati koji upoređuju naš uzorak sa stvarnošću - dodali su.