05.06.2024.

11:08

Foto: Shutterstock

Magazin

Ludilo mozga! Izabrano 10 finalistkinja za mis veštačke inteligencije, evo kako izgledaju! (FOTO)

Organizatori Svetskih nagrada za kreatore veštačke inteligencije (WAICA) objavili su da je žiri izabrao 10 finalistkinja u svetskom takmičenju za mis veštačke inteligencije odnosno "devojaka" koje su stvorene uz pomoć AI.

Nagrade će biti dodeljenje nakon užeg izbora u kome se ocenjuje ne samo fizički izgled AI modela, već i kreativnost tvoraca prilikom stvaranja detalja i kvalitet i redovnost komunikacije sa fanovima preko društvenih mreža kao što je Instagram.

Informer

 

- WAICA je prvi globalni program koji dodeljuje priznanja za dostignuća AI stvaralaca širom sveta - navodi se na sajtu te organizacije.

U prvih 10 su ušle Kenza Layli iz Maroka, Olivia C iz Porugalije, Anne Kerdi iz Francuske, Zara Shatavari iz Indije, Aiyana Rainbow iz Rumunije, Lalina iz Francuske, Seren Ay iz Turske, Eliza Khan iz Bangladeša, Asena Ilik iz Turske i Ailya Lou iz Brazila.

Prva nagrada za "Mis AI" iznosi 13.000 dolara, od kojih će tvorac pobedničkog modela dobiti 5.000, dok će ostatak biti uložen u PR i dalju edukaciju.

Kako one izgledaju možete pogledati OVDE.