04.07.2024.

17:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Najskuplji hamburger na svetu košta 5.000 evra! Ušao u Ginisovu knjigu rekorda - pašćete u nesvest kada čujete od čega je napravljen (VIDEO)

Ovaj "specijalitet" preliven je zlatnim listićima, premazan je kavijarom, i njegovo pecivo je napravljeno od šampanjca. 

"Zlatnog dečka" osmislio je Robert Jan DeVin u "The Daltons" restoranu u Gelderlandu u Holandiji. Prvobitno je došao na ovu ideju tokom karantina zbog pandemije korona virusa. 

Samo vrhunski sastojci

Burger se sastoji od vrhunske sočne govedine, prelivene kavijarom i kraljevskim rakovima, kako se navodi na zvaničnom sajtu Ginisove knjige rekroda. Čak su i njegova lepinja i kolutići luka napravljeni od Dom Pérignona, vintage šampanjca.

Još jedan element koji koji je svima zapao za oko je pecivo koje je potpuno prekriveno zlatnim listićima i kada ga podignete, prsti vam ostanu zlatni.

Informer

 

Koliko para toliko muzike

Jedna porcija prodaje se za 5000 evra (4295 funti / 5967 dolara) što je izazvalo burne reakcija s raznim ljudima koji su tvrdili da nikada ne bi mogli da potroše toliko na jedan obrok. 

- Dakle, burger sa nepotrebnim stvarima - rekao je jedan korisnik na TikToku.

- To je verovatno groznog ukus. 

- Zašto moraju da stavljaju zlatne listiće na svaku hranu koja je skupa, ništa joj ne pomaže, ne doprinosi aromi ili ukusu i izgleda kičasto - pisali su u komentarima.

Iako je oduvek sanjao o držanju svetskog rekorda, želeo je da skrene pažnju na siromaštvo u Holandiji. Tako je zarada od njegovog prvog "Zlatnog dečka" iskorišćena za izradu 1000 paketa hrane za porodice koje nemaju osnovna sredstva za život, piše Mirror.