Autor: Informer.rs

17.08.2024.

08:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Evo zašto je kasica u obliku praseta! Ovo vam sigurno nije palo nikada na pamet!

Ne postoji dete koje u toku detinjstva nije imalo svoju kasicu prasicu, a sav novac koji se tada sakupljao, išao je baš u nju. 

I danas je to tradicija, te u mnogim prodavnicama možemo naći kasicu prasicu. Ipak, verovatno je da ste se zapitali zbog čega je baš ovog oblika, boje i kakve veze ima prase sa čuvanjem novca

Informer

 

Roze kasica prasica je vremenski simbol detinjstva i finansijske pismenosti. Bez obzira na brojne varijacije koje su danas dostupne, klasična roze kasica prasica ostaje jedan od najomiljenijih i najpopularnijih izbora za podučavanje dece o vrednosti štednje od najranijeg uzrasta.

Ona ima posebno mesto u srcima mnogih, simbolizujući ne samo čin štednje novca, već i služeći kao rana lekcija o finansijskoj odgovornosti. Njen ikonični dizajn i vesela boja čine je privlačnim izborom za decu, a njena popularnost je izdržala test vremena.

Upoznavanje dece sa konceptom štednje novca kroz upotrebu roze kasice ne samo da prenosi dragoceno finansijsko znanje, već i usađuje osećaj discipline i postavljanja ciljeva od najranijeg uzrasta. Čin deponovanja novčića ili novčanica na ovaj način omogućava deci da vizuelno prate svoju štednju, podstičući osećaj postignuća dok gledaju kako im štednja raste.