22.08.2024.

08:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Pogledajte najlepša muška imena za jesenje bebe 2024! Tradicionalna sa jakom i moćnom simbolikom!

Dok se leto polako povlači, uskoro nam dolazi mirniji jesenji dani, mnogi budući roditelji već planiraju imena za svoje dolazeće mališane.

U 2024. godini, nekoliko imena iz naše tradicije i kulture ističe se kao najpopularnija za jesenje bebe. Svako od njih nosi duboko značenje i posebnu simboliku koja se savršeno uklapa u sledeći period godine.

Evo četiri najpopularnija muška imena za jesenje bebe u 2024. godini:

Hrastimir

Ime koje je nastalo od reči "hrast“ i "mir". Simbolizuje snagu i stabilnost, podsećajući na čvrstinu hrasta i mir koji on pruža.

Informer

Dimitrije

U grčkoj mitologiji, Demetra je bila boginja žetve. Ime Dimitrije tako nosi značaj vezan za plodnost i bogatstvo, što ga čini posebnim izborom za novorođene dečake.


Balša

Staro srpsko i crnogorsko ime koje označava snažnog i krupnog momka. Povezuje se sa snagom i hrabrošću, evocirajući sliku moćnog ratnika.

Informer

Jasen

Staro slavensko ime koje odražava poštovanje prema drveću. Stari Slaveni su verovali da drveće nosi duše predaka i štiti ih, što ime Jasen čini simbolom zaštite i tradicije.

Izbor imena za bebu je važan deo priprema za dolazak novog člana porodice, a ova imena iz našeg kulturnog nasleđa pružaju posebnu simboliku i značenje koje može ostati urezano u porodici kroz generacije.